GMB Civiel

GMB Civiel 2015-09-24T08:21:04+01:00

Project Description

In juli 2008, heel kort voor de bouwvak, werden we onaangenaam verrast bij het verwijderen van enkele leidingen uit de zeedijk bij Delfzijl. Een eenvoudige betonnen vuilwaterleiding uit de 20er jaren met een doorsnede van ongeveer 1 meter omstort met wat zwaar gewapend beton bleek in werkelijk een nagenoeg vierkant zwaar gewapend geval van 2 bij 2 meter te zijn. Simpelweg niet te verwijderen met de methode die wij bedacht hadden.

Via internet kwamen we aan de naam van De Jong, ‘gespecialiseerd in bijzondere klussen’. Dat laatste konden ze hier laten zien! Diezelfde avond nog kon mijn collega Ferry Jansen al bij De Jong langs voor een gesprek met de directie. Er werd naar aanleiding van deze ontmoeting direct actie ondernomen. Medewerkers die eigenlijk met vakantie zouden gaan, gingen de klus nog even voor GMB klaren en hebben het, ondanks de nodige tegenslag van buitenaf, voortvarend tot een goed einde gebracht.

Die eerste samenwerking met De Jong hebben we verder uitgebouwd in de vorm van een mantelovereenkomst. Op basis hiervan is De Jong bijvoorbeeld door onze uitvoerder Pascal Ogink ingezet op ons project Zuivering Engelse Werk in Zwolle. Hier hebben zij de draadzaagtechniek opnieuw kunnen toepassen voor sparingen ten behoeve van een doorgang in een betonnen wand van 80 cm dik. Maar ook het overige boor- en zaagwerk op vaak lastig te bereiken plaatsen gaan zij op dit project zeker niet uit de weg. Daarbij valt telkens op dat er secuur, schoon en met vakmanschap wordt gewerkt.

Inmiddels wordt de bekendheid binnen GMB Civiel steeds groter en vindt De Jong ook de weg naar andere projecten van GMB in Nieuwegein, IJsselstein, Rijssenhout, Boerhaar, Wijlre, Zutphen, Malden en Steenderen. Of er nu in vakanties of op zaterdag gezaagd moet worden, De Jong regelt het! En dat wordt door onze uitvoerders enorm gewaardeerd.

Project Details

Categorieën: